Archief
Huidige Situatie aan de Noordvliet-Google Streetview

Huidige Situatie aan de Noordvliet-Google Streetview

Bouwbedrijf achter twee projecten in Maassluis failliet verklaard

Het Leidschendamse bouwbedrijf Schouten is failliet verklaard. Dat bedrijf heeft ook twee woningbouwprojecten in Maassluis, namelijk De Vier Reders in het oude centrum en bij het deelproject Zomerbries in nieuwbouwwijk Wilgenrijk. Schouten zit al een tijdje in financieel zwaar weer.

Wat het faillissement precies voor die projecten gaat betekenen, is nog onbekend. Er wordt in elk geval door curator mr. Bruno Tideman naar gestreefd om de activiteiten zoveel mogelijk voort te zetten. Er wordt gezocht naar overnamekandidaten, waarbij de voorkeur uitgaat naar een kandidaat die het bedrijf en het personeel zo veel mogelijk overneemt.

In de tussentijd zal worden bekeken op welke wijze Schouten zelf tijdens het faillissement nog werkzaamheden kan verrichten. De meeste kopers beschikken over een Woningborg garantie en zij worden door de curator geadviseerd om daarover contact op te nemen met Woningborg. De curator streeft ernaar om de kopers, opdrachtgevers en Woningborg de komende tijd zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de voor hen relevante ontwikkelingen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen