Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bowler Van Mazijk verdedigt wereldtitel in Hong Kong

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zaterdag 15 september 2018 09:21

Foto: Diana de Bruijn


Xander van Mazijk verdedigt vanaf 24 november in Hong Kong zijn wereldtitel bowlen. De Nederlandse Bowling Federatie (NBF) maakte deze week de selectie voor het wereldkampioenschap bekend. De 26-jarige Maassluizer reist overigens volledig op eigen kosten af naar China.

Hoewel Van Mazijk vorig jaar in Las Vegas verrassend wereldkampioen werd, maakt het WK geen deel uit van het zogenoemde focusbeleid van de NBF. De bond ontvangt ook geen topsportsubsidie van sportkoepel NOC*NSF. De zes teamleden proberen via crowdfunding de benodigde 18.000 euro bij elkaar te krijgen. De grootste kostenposten zijn hierbij de vliegtickets, het transport van de bowlingballen en de verblijfkosten voor twee weken in Hong Kong.


Wie het team wil steunen kan dat doen via de actiepagina.

Van Mazijk maakt overigens ook deel uit van de voorselectie voor het EK Bowlen in München. Dat wordt gehouden van 10 tot en met 21 juni in München.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS