Archief
Google Streetview

Google Streetview

Boze leden willen alsnog vasthouden aan 'oude' logo Verburch

Het nieuwe logo dat de zeven verenigingen van Verburch in Poeldijk sinds 1 april voeren, houdt de gemoederen nog altijd bezig. Tijdens de algemene ledenvergadering van voetbaltak, donderdagavond, zal het bestuur tekst en uitleg geven over de verandering. Tegenstanders roepen iedereen op om deze vergadering bij te wonen en hun stem te laten horen.

De leden zijn vooral boos om het verdwijnen van de iconische druiven, die verwijzen naar pastoor Verburch, naar wie de club is vernoemd. "Dat is toch een stukje historie dat verdwijnt", zegt Sandra van Kester, fel tegenstander van het nieuwe logo.

Het nieuwe logo maakt deel uit van de toekomstvisie van Verburch, zo liet voorzitter Peter Zuidgeest van de sportstichting eerder weten aan de WOS. "Het is niet zo dat we pastoor Verburch verloochenen, integendeel zelfs. Pastoor Verburch was niet alleen van de druiventeelt, maar ook van de verbinding en de V in ons logo staat óók voor verbinding!"

Die reactie kon de gemoederen niet temperen. Er is dan ook een handtekeningenactie gehouden, zowel op Facebook als in het clubgebouw. Van Kester: "De mensen dachten dat daar ook iets mee zou gebeuren. Maar we zijn bij de PR-commissie geweest om de handtekeningen te overhandigen, maar die reageerde heel afstandelijk en dat is jammer."

"Het zou ze sieren om het logo terug te draaien", vindt Van Kester. "Of met een ander logo komen, of dat de leden er zelf een kunnen ontwerpen en dat daarover kan worden gestemd."

Voetbalvoorzitter Hans Mieog laat desgevraagd weten dat de procedure om tot een nieuw logo te komen niet de schoonheidsprijs verdient, maar dat niet onreglementair is gehandeld. Inmiddels hebben alle andere verenigingen binnen Verburch hun ledenvergadering gehad en daar zou het nieuwe logo nauwelijks ter sprake zijn gekomen.

Categorieen:
Poeldijk Sport