Archief

Brand in Monster: 'We moesten allemaal rennen'

De schrik zit er nog goed in bij bewoners van de Rijnweg in Monster. Afgelopen nacht vloog een schuur in lichterlaaie, met veel schade tot gevolg. De eigenaar van het schuurtje lag al op bed en werd door de Poolse overburen gewekt. "Ik dacht aan onweer."

De brand wordt rond kwart over een bij de alarmcentrale gemeld. Buren aan de overkant van de straat zien metershoge vlammen uit de poort slaan en waarschuwen de buurt. Ook bij mevrouw Kemper wordt hard op de deur gebonsd. "Ik dacht aan onweer, maar dat was niet voorspeld. Het knetteren van het vuur leek op regen."

Maar het bonzen houdt aan dus Kemper rent de trap af. Dan blijkt haar schuur te branden. In totaal moeten dertien woningen rondom de brandhaard worden ontruimd. "We mochten alleen de huisdieren meenemen", vertelt een buurvrouw. "Dan sta je daar met je badjas."

Op een gegeven moment klinkt er een harde knal. "De politie sommeerde 'rennen, rennen, weg, weg'. Paniek is een groot woord, maar er was een aardige consternatie in de straat." Ook ouders met kleine kinderen staan tijdens de explosie buiten. "Zo'n horde mensen met kleine kinderen van 8, 9 weken oud gaat dan rennen."

Na anderhalf uur mogen de meeste bewoners weer naar binnen. Alleen het naastgelegen adres is voorlopig onbewoonbaar verklaard, omdat er heel veel waterschade is. Ook stond de wind voor hen verkeerd. Mevrouw Kemper zit inmiddels wel weer thuis. "Ik ga altijd door", zegt ze met opgeheven hoofd.

Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan.

Categorieen:
Monster 112