Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Brandstichting in kantine: 'hier worden wij sterker van'

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 18 juli 2019 12:35

Foto: Jochem Immerzeel bekijkt de schade


Bedroefde gezichten donderdagochtend op Recreatieoord Hoek van Holland. Talloze campinggasten bekijken de brandschade bij Cantine '21, waar vroeg in de ochtend het noodlot toeslaat. Maar de eigenaar laat zich niet kisten: 'hier worden wij sterker van'.

Het is even voor vier uur als een bakker de naastgelegen supermarkt bevoorraadt. Hij ziet een buitenmuur in lichterlaaie staan en waarschuwt de campingbeheerder. Die doet een verwoede poging te blussen, maar dat lukt niet. Uiteindelijk krijgen opgetrommelde spuitgasten het vuur onder controle.


De technische recherche doet een paar uur later onderzoek en al snel blijkt dat de brand is aangestoken. "Ze hebben met benzine brand gesticht", vertelt kantine-eigenaar Jochem Immerzeel. 

Hij is opgelucht dat de brand 'slechts' een deel van de gevel verwoest. "Dit is een houten gebouw. Er hadden gewonden kunnen vallen." Immerzeel denkt dat de multiplex platen op de grond de redding zijn geweest en dat daardoor het vuur beperkt bleef. 

Immerzeel en zijn team zijn inmiddels aan de grote schoonmaak begonnen. Vrijdag gaat het friterie-gedeelte in het pand weer open. De kantine zelf moet zaterdag of zondag weer draaien. "Je kan hier alleen maar sterker uitkomen", zegt hij strijdvaardig. "We zijn nog meer vastberaden om er iets moois van te maken."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS