Archief

Brandstichting in kantine: 'hier worden wij sterker van'

Bedroefde gezichten donderdagochtend op Recreatieoord Hoek van Holland. Talloze campinggasten bekijken de brandschade bij Cantine '21, waar vroeg in de ochtend het noodlot toeslaat. Maar de eigenaar laat zich niet kisten: 'hier worden wij sterker van'.

Het is even voor vier uur als een bakker de naastgelegen supermarkt bevoorraadt. Hij ziet een buitenmuur in lichterlaaie staan en waarschuwt de campingbeheerder. Die doet een verwoede poging te blussen, maar dat lukt niet. Uiteindelijk krijgen opgetrommelde spuitgasten het vuur onder controle.

De technische recherche doet een paar uur later onderzoek en al snel blijkt dat de brand is aangestoken. "Ze hebben met benzine brand gesticht", vertelt kantine-eigenaar Jochem Immerzeel.

Hij is opgelucht dat de brand 'slechts' een deel van de gevel verwoest. "Dit is een houten gebouw. Er hadden gewonden kunnen vallen." Immerzeel denkt dat de multiplex platen op de grond de redding zijn geweest en dat daardoor het vuur beperkt bleef.

Immerzeel en zijn team zijn inmiddels aan de grote schoonmaak begonnen. Vrijdag gaat het friterie-gedeelte in het pand weer open. De kantine zelf moet zaterdag of zondag weer draaien. "Je kan hier alleen maar sterker uitkomen", zegt hij strijdvaardig. "We zijn nog meer vastberaden om er iets moois van te maken."

Categorieen:
Hoek van Holland 112