Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Brandweer Maassluis zoekt vrijwilligers voor overdag

Door: Ismael de Bruijn

Gepubliceerd op: vrijdag 15 november 2019 17:21

Foto: Fred van den Ende 2


De vrijwillige brandweer in Maassluis is op zoek naar vrijwilligers die de brandweer overdag kunnen ondersteunen bij branden, ongevallen, reanimaties en dieren in nood.

Voor de avond en de nacht zijn er voldoende vrijwilligers beschikbaar, maar tijdens kantooruren is er een tekort aan helpende handen, zo laat de gemeente Maassluis weten. Het afgelopen jaar rukte de vrijwillige brandweer 263 keer uit. Ongeveer 80 gevallen vonden plaats op kantoortijden.

De brandweer mikt daarom op enthousiaste en gedreven vrijwillige mannen of vrouwen, tussen 18 en 50 jaar oud. Van hen wordt verwacht dat zij op twee werkdagen overdag tenminste een deel van hun eigen tijd beschikbaar zijn om te kunnen assisteren. De beoogde vrijwilligers hoeven niet de hele dag op de kazerne aanwezig te zijn, maar dienen wel snel beschikbaar te zijn, als hun pieper gaat.

Wie interesse heeft om brandweervrijwilliger te worden, kan zich aanmelden voor een informatieavond op maandag 25 november of dinsdag 3 december in de brandweerkazerne aan de Elektraweg 3 in Maassluis. De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar wervingmaassluis@vr-rr.nl.

Personen die uiteindelijk beslissen dat ze graag vrijwilliger willen worden, moeten verschillende selectietests doen. Ook moeten ze een brandweeropleiding volgen. De functie is niet vrijblijvend: vrijwilligers dienen zich te houden aan bepaalde plichten, aldus de gemeente. Vrijwillige brandweerlieden krijgen een uurvergoeding voor hun opleiding, het oefenen, en bij incidenten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS