Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Brief over Hoekse waterkwaliteit naar Hoogheemraad

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 11 april 2019 10:29

Foto: Google Street View 2


Gebiedscommissie Hoek van Holland heeft een brief gestuurd naar Hoogheemraadschap van Delfland. In de brief worden zorgen en ongenoegen geuit over de waterkwaliteit in het dorp en aan de kust. Er wordt om snelle maatregelen gevraagd.

De commissie stelt dat de overstort van rioolwater in oppervlakte- en zeewater bij zware regenval steeds vaker voorkomt door de klimaatverandering. De laatste twee jaar zou het zogeheten 'noodstorten' zijn verergerd. De gevolgen van die overstort zijn onder andere: zwart, zuurstofarm water in de sloten, meer ratten, vissterfte en stankoverlast.

De problemen hebben er onder meer voor gezorgd dat het havendorp dit jaar geen Blauwe Vlag mag hijsen, wat niet past bij het plan om een vierseizoenenbadplaats te worden. Dit brengt mogelijk economisch nadelige gevolgen met zich mee. 

Daarnaast vraagt de gebiedscommissie om onderzoek dat duidelijk maakt wat voor effect de lage waterkwaliteit heeft op de volksgezondheid.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS