Archief
De blaastesten via Facebook Politie bureauWestland

De blaastesten via Facebook Politie bureauWestland

Bromfietser twee keer op één dag aangehouden om drank en drugs

Een bromfietser uit De Lier is vrijdag twee keer aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en drugs en voor het rijden zonder geldig rijbewijs. De eerste keer werd hij gecontroleerd nadat hij met zijn brommer de A20 op wilde rijden, de tweede keer werd hij betrapt in Honselersdijk.

De man reed vanuit De Lier met zijn bromfiets de rotonde Westerlee op. Toen hij vervolgens de A20 richting Maassluis op wilde rijden, hield de politie hem staande. Hij bleek geen geldend rijbewijs bij zich te hebben, maar wel te hebben gedronken en had wiet bij zich. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar een drugstest en bloed bij hem werd afgenomen.

Er werd een proces-verbaal tegen de Lierenaar opgemaakt, waarna hij met een rijverbod van 24 uur op zak het politiebureau met zijn spullen mocht verlaten. "De verdachte op het hart gedrukt dat hij niet meer moest gaan rijden", schrijft politie Westland op Facebook. "De verdachte vertrok met zijn brommer aan de hand."

De waarschuwing mocht niet baten: vlak nadat de man het bureau had verlaten, troffen agenten de man in Honselersdijk aan op de brommer. Hij werd opnieuw aangehouden voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en ditmaal ook voor rijden tijdens een rijverbod.