Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bronswijk verrast met goud bij NK kogelslingeren 50+

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zaterdag 18 mei 2019 11:21

Foto: Archieffoto


Atleet Marco Bronswijk uit 's-Gravenzande heeft vrijdagavond tot veler verrassing het goud gepakt bij het Nederlands kampioenschap kogelslingeren voor mannen 50-plus. De werptrainer van Olympus '70 deed dat bovendien met een nieuw Westlands record in deze leeftijdscategorie.

De 52-jarige Bronswijk was vol goede moed naar de NK Masters 2019 in Gouda gereden, maar bij de eerste drie pogingen kreeg hij een kruisje op het juryformulier. "Twee voetfouten en een worp buiten de sector zijn niet goed voor je zelfvertrouwen", blikt hij terug.

De vierde poging was wel goed: 41,60 meter en in die fase zou dat goed genoeg zijn voor zilver. In de vijfde poging kwam Bronswijk tot 44.50 meter. Hiermee naderde hij de favoriet voor het goud, Richard Bot (SAV, Grootebroek), tot op tien centimeter.

"Dus in de laatste poging alles-of-niets. Meestal wordt het bij mij niets. Alleen nu net even niet", aldus een dolblije Bronswijk, die 46,77 meter blijkt te hebben geworpen. Dit is een verbetering van het (eigen) Westlands record bij de mannen 50-plus met 20 centimeter.
Doordat concurrent Bot in diens laatste poging de kogel in het net slingert, blijft hij staan op 44.60 meter en is de gouden medaille voor Bronswijk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS