Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Burgemeester Arends weet van vrijkomende criminelen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 17 april 2019 11:57

Foto: Fred van der Ende


Burgemeester Bouke Arends weet van te voren of Westlandse criminelen terugkeren in de samenleving. Dat liet hij dinsdagavond weten na een vraag daarover van de LPF-fractie. Die partij wilde weten of Westland is aangesloten op een landelijk informatiesysteem dat melding maakt van de terugkeer van criminelen.

Fractieleider Dave van Koppen wilde dat weten, omdat zo'n 15 tot 20 procent van de gemeenten niet op het systeem zou zijn aangesloten. Het systeem is bedoeld om gemeenten een seintje te geven op het moment dat een dader van bijvoorbeeld een zedendelict of moord met verlof gaat.

Aanleiding voor de vraag was het debat over het vernietigende rapport omtrent de gang van zaken rond Michael P., de moordenaar van Anne Faber. Minister Sander Dekker van rechtsbescherming sprak daarbij over de mate waarin gemeenten zijn aangesloten op het informatiesysteem. Een betrokken burgemeester kan aan de hand van de aankondiging eventueel maatregelen treffen om "verstoringen te voorkomen", aldus Arends.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS