Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Burgemeester en teamchef openen nieuwe politiepost Maassluis

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 29 januari 2018 11:11


De politiepost in het stadhuis van Maassluis wordt deze maandag geopend op de plek waar vroeger de sociale dienst zat. Burgemeester Edo Haan en teamchef Gunther Tijdink verrichten de openingshandeling. In het nieuwe onderkomen zitten ook het team Handhaving en Toezicht en de beleidsambtenaren van openbare orde en wijkbeheer.

Door bezuinigingen bij de politie zou er eigenlijk niet langer een politiebureau in Maassluis blijven. Daarmee wordt ook de afstand tussen de burgers en de politie groter, vinden zowel burgemeester Haan als oud-burgemeester Koos Karssen. Om dat te voorkomen, heeft de gemeente Maassluis zelf maar geld gestoken in een politiepost. Het politiebureau aan de Westlandseweg zal niet langer gebruikt worden.

Overigens is de politie niet alleen in het nieuwe kantoor in het stadhuis. Ook de afdeling Handhaving en Toezicht heeft er een plaats gekregen, zodat de samenwerking tussen de gemeente en de politie kan worden uitgebouwd. Ook voor burgers is er een voordeel, zij kunnen voortaan tijdens openingstijden van het stadhuis binnenlopen voor een gesprek met een wijkagent.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS