Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Burgemeester legt zaterdag krans bij maritiem monument

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 4 april 2019 17:16

Foto: Archieffoto Tom van Bemmel


Ook dit jaar legt burgemeester Edo Haan weer een krans neer bij het maritiem monument aan de Govert van Wijnkade nabij het Douanehuisje in Maassluis. Nabestaanden en belangstellenden zijn welkom tijdens de kranslegging die aanstaande zaterdag om 11.00 uur plaatsvindt. Na afloop is er voor de aanwezigen koffie of thee in het naastgelegen Hotel Maassluis.

De burgemeester wordt bij de kranslegging geassisteerd door het zeekadetkorps van Maassluis. Het monument staat er ter nagedachtenis aan de vele Maassluizers die door de eeuwen heen hun leven verloren bij werk op zee. Beeldend kunstenaar Hans Blank heeft het beeld ontworpen. Op de bijbehorende gedenkplaat staat een zin uit een gedicht van Toon Hermans: ... en de zee zal mijn zwijgen wel verstaan...


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS