Archief
WOS Media

WOS Media

Burgemeester ontbijt met Schakelklas: 'We hebben zo'n moeilijke taal'

Waarnemend burgemeester Van Ardenne ontbeet donderdagochtend samen met de Schakelklas in de raadszaal in Naaldwijk. Dat gebeurde in het kader van de Landelijke Week van het Schoolontbijt. Naast het eten van een boterham met kaas, spraken de kinderen ook met de burgemeester, al ging dat niet altijd even makkelijk.

In de Schakelklas zitten kinderen van ouders die gevlucht zijn uit onder meer Eritrea en Syriƫ. Het taalniveau is per kind verschillend. "Dat hangt af van wat ze geleerd hebben in het AZC, maar over het algemeen kennen ze nog niet zoveel woorden", weet leerkracht Conny Mosterd. "Maar het is geweldig om te zien hoe snel dat gaat. We spreken op school ook alleen maar Nederlands."

Daardoor was het voor de meeste leerlingen niet heel moeilijk om te vertellen wat ze hebben gegeten. "Boter, brood en kaas", zegt het meisje Zeina. Klasgenote Haya: "Ik vind de boterham met kaas lekker." Toch bleven er nog wel woorden die de kinderen nog niet kenden. "Het woord gegeten is natuurlijk vreselijk moeilijk", hoorde Van Ardenne. "De kinderen zeiden ge-eet. We hebben zo'n moeilijke taal, dus ik heb wel een beetje medelijden met deze kinderen."

"Aan de andere kant, spelenderwijs leren kinderen het snelst. Als we daarin investeren, is dat de beste investering die er is."

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen