Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Busmaatschappij EBS mag definitief in augustus van start

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 23 januari 2019 14:42

Foto: Michiel Steenwinkel via Twitter


Connexxion heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag laten weten het bezwaar tegen de concessieverlening voor het openbaar vervoer aan EBS in te trekken. Daarmee kan het van oorsprong Israƫlische EBS per augustus aan de slag in onder meer Westland en Midden-Delfland.

Connexxion heeft het bezwaar laten vallen nadat de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven in november vorig jaar geen reden zag om in te grijpen. De Metropoolregio is blij met het besluit van Connexxion. EBS kan nu vol aan de slag met de voorbereidingen voor het busvervoer in de regio Haaglanden.


EBS mag tot 2030 het streekvervoer in Haaglanden verzorgen. Daarbij wil het bedrijf gebruik gaan maken van 93 zogeheten groengasbussen. Deze bussen worden in 2026 en 2027 vervangen door emissieloze bussen. De bussen zijn bovendien voorzien van airconditioning, wifi en USB-aansluitingen en zijn goed toegankelijk voor iedereen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS