Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Café Delfland per 1 juni dicht

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 11 april 2019 11:39

Foto: Google Streetview


Café Delfland aan de Hoornsekade in Den Hoorn sluit per 1 juni noodgedwongen de deuren. Dat bevestigt uitbater Johan van Leeuwen aan WOS Media. Het pand verkeert in een dusdanige staat dat het niet meer te verzekeren is en de eigenaar van het pand wil er volgens Van Leeuwen geen geld in steken.

Zo'n tien jaar geleden is Café Delfland gekocht door de huidige eigenaar Bram van Marrewijk, die de intentie heeft om op die plek woningen en een woon/werk-locatie te realiseren. Over die plannen is hij in gesprek met de gemeente Midden-Delfland.

Uitbater Van Leeuwen is er naar eigen zeggen 'doodziek' van. De Delftenaar werkt sinds twee jaar in de enige kroeg in het dorp en had verwacht nog zeker vier jaar door te kunnen gaan. Volgens hem was Café Delfland meer dan een café alleen. Er heerste een ons-kent-ons-gevoel. "Het was een echt buurthuis. Mensen komen er al jaren. Sommigen drinken één sinas en blijven vervolgens de hele avond zitten voor de gezelligheid."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS