Archief

Camera's op A4 en A20 voor verkeersonderzoek

Automobilisten zullen dinsdag 13 november worden 'geflitst' op de A4 tussen Delft-Zuid en het Kethelplein en de A20 bij Maassluis. In beide richtingen op de A4 en in de richting Rotterdam op de A20 staan inmiddels camera's die de kentekens zullen registreren. Een week later krijgen de automobilisten een brief in de bus: niet met een bekeuring, maar met de vraag mee te doen aan een onderzoek van Rijkswaterstaat.

De overheidinstantie houdt die dag op 38 locaties in en om de Randstad opnieuw een verkeersonderzoek. Dat moet informatie opleveren over het weggebruik, ontwikkelingen en trends op autosnelwegen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland.

De geregistreerde kentekenhouders van personenauto's ontvangen een brief met een link naar een digitale enquête en het verzoek deel te nemen aan het onderzoek. Hen wordt daarin onder andere gevraagd wanneer zij reizen, hoe zij omgaan met files en hoe zij proberen de reis efficiënter te laten verlopen. Ook wordt gevraagd welke systemen voor reisinformatie zij gebruiken en hoe betrouwbaar zij deze vinden. Denk bijvoorbeeld aan radio, apps, navigatiesystemen of borden boven de weg.

Categorieen:
Maassluis Algemeen