Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

CAO-acties bij FloraHolland in Honselersdijk

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 18 september 2018 10:09

Foto: Archieffoto WOS Media


Vakbonden FNV en CNV voerden dinsdagochtend actie bij de poort van FloraHolland in Honselersdijk. Volgens de bonden zitten de onderhandelingen voor een nieuwe CAO muurvast. Bij de poort werden flyers uitgedeeld.

De bonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent. 'We praten al sinds april van dit jaar en er zit geen schot in", zegt onderhandelaar Jeroen Brandenburg van FNV Agrarisch Groen tegen mediapartner Omroep West.

"Ook willen we dat ouderen een betere regeling krijgen. De gemiddelde leeftijd van medewerkers bij FloraHolland ligt rond de 55 jaar", vertelt de FNV-onderhandelaar. Een andere eis is dat uitzendkrachten hetzelfde betaald krijgen als mensen in dienst.

Hardere acties
Als de onderhandelingen nog altijd niets opleveren, sluiten de bonden een 'hete herfst' niet uit. Wat dat precies inhoudt, wilde Brandenburg nog niet zeggen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS