Archief
Google Streetview

Google Streetview

CDA Maassluis bezorgd over aanbod voortgezet onderwijs

De Maassluise CDA-fractie is bezorgd over het aanbod van voortgezet onderwijs in de stad. De partij is bang dat het aanbod verschraalt, nu Lentiz plannen heeft om een mavo-school te beginnen in de stad. Het gevolg is namelijk dat op termijn de theoretische leerweg zou komen te vervallen. Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld hierover aan het college van burgemeester en wethouders.

Het CDA is bang dat Lentiz VMBO te kampen krijgt met een tekort aan leerlingen, aangezien de mavo-afdeling onder het bewind van het Lentiz Reviuslyceum zou gaan vallen. De partij hecht aan het behoud van een stevige basis- en beroepsgerichte leerweg binnen Maassluis en vraagt zich af of het college op de hoogte is van de plannen. Ook vraagt de fractie zich af of er al gesprekken zijn met het Reviuslyceum om zo nodig ondersteuning te bieden.

De christendemocraten hebben verder gevraagd naar de mogelijkheden van de huisvesting van de nieuw op te zetten mavo. De partij hoopt dat het college in gesprek gaat met het schoolbestuur om te praten over de toekomstbestendigheid van de huisvesting van de mavo-school. Ook nieuwbouw op een aparte locatie zou daarbij besproken moeten worden, zo vindt het CDA.

Ten slotte zou ook het basis- en beroepsgerichte vmbo in Maassluis versterkt moeten worden als het aan de christendemocraten ligt. Een hulpmiddel daarbij kan volgens de fractie een analyse van de schooladviezen zijn. Zo kan er inzicht komen in de behoeften onder basisschool-verlatende jeugd, waardoor het voortgezet onderwijs wellicht beter kan aansluiten.

Categorieen:
Maassluis Politiek