Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

CDA op de bres voor zaadteelt

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: maandag 26 november 2018 10:19

Foto: CDA bezoekt Axia


Europarlementariërs van het CDA gaan proberen om de techniek Crispr Cas in de zaadteelt mogelijk te maken in Nederland. De verbeterde veredelingstechniek Crispr Cas is door het Europees hof deze zomer voor Europa verboden. In de rest van de wereld is deze techniek wel toegestaan.

Met Crispr Cas kunnen eigenschappen van planten sneller ingebracht worden dan op de traditionele manier. De versnelling is soms wel 3 à 5 jaar. Door het verbod in Europa bestaat het gevaar dat veel zaadbedrijven hun onderzoeksafdeling naar landen zullen verplaatsen buiten Europa en Nederland. Dit zal mogelijk betekenen dat er banen en kennis in het Westland zullen verdwijnen. De Europarlementariërs bezochten onder andere Axia Vegetable Seeds in Naaldwijk.

Overigens is het CDA niet de eerste die zich bezighoudt met Crispr Cas. Ook de VVD gaat regelmatig op de bres voor veredelingstechniek. Zo heeft het Westlandse VVD-Kamerlid Arne Weverling er voor gezorgd dat de techniek is opgenomen in het regeerakkoord en gaat minister Schouten op verzoek van de kamer pleiten voor het toelaten van Crispr Cas in de Europese Unie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS