Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

CDA vol vragen over natuurbegraafplaats Hoek van Holland

De Rotterdamse CDA-fractie heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het voornemen van Natuurbegraven Nederland om een natuurbegraafplaats in te richten in de Bonnenpolder in Hoek van Holland. De partij wil graag weten, wat de stand van zaken is na eerdere verkennende gesprekken tussen de gemeente en Natuurbegraven Nederland.

De christendemocraten hebben van betrokkenen in het gebied vernomen, dat er informatieavonden worden georganiseerd, maar dat deze besloten zijn en dat het uitnodigingsbeleid bovendien vrij beperkend is. De partij vindt dat het gelet op de commotie die dit voornemen van Natuurbegraven Nederland heeft veroorzaakt in de Hoekse gemeenschap vreemd overkomen. De partij wil weten, wat het college hier van vindt.

De partij stelt ook, dat het raar is dat de gebiedscommissie de besloten bijeenkomsten organiseert: "Onbegrijpelijk en naar onze mening onaanvaardbaar. Bovendien lijkt de gemeente hiermee naar onze mening een meer dan faciliterende rol te vervullen." Het CDA wil weten wie de regie nu heeft bij dit project en welke rol er is weggelegd voor de provincie Zuid-Holland.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS