Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

CDA Westland ziet woningruil wel zitten

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 27 september 2017 13:51


CDA Westland denkt dat woningruil via de nieuwe app HuisjeHuisje een goede oplossing zou zijn voor Westland om het aantal scheefwoners omlaag te brengen. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de fractie aan het college van burgemeester en wethouders.

De partij omschrijft de app als een soort van Tinder voor de huurmarkt. Door simpel de woonwens en gegevens over het eigen huis in te vullen, kunnen gebruikers door middel van 'swipen' anoniem een huis naar wens 'liken'. Bij een match kan verder gepraat worden. 


Als voorbeeld heeft het CDA het over een ouder stel in een eengezinswoning. Dat stel kan bijvoorbeeld ruilen met een startend gezin dat nog in een appartement woont, vrijwel zonder tussenkomst van makelaars of corporaties. De app HuisjeHuisje is sinds kort in gebruik bij woningcorporaties in Utrecht en Noord-Holland.

Het CDA wil niet alleen weten of het college het gebruik van een dergelijke app in Westland ziet zitten, maar vraagt ook naar welke inzet er tot nu toe door het college is gepleegd op het bevorderen van doorstroming in de huurmarkt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS