Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

CDA-wethouder Karin Zwinkels stapt op

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zaterdag 30 november 2019 15:02

Foto: Gemeente Westland


Karin Zwinkels heeft haar taken als wethouder in de gemeente Westland per direct neergelegd. Dat heeft zij zaterdag medegedeeld aan burgemeester Bouke Arends. Zwinkels was sinds mei 2018 wethouder economische zaken & Greenport.

De CDA-politica geeft als reden dat er in de afgelopen periode een 'onoverkomelijk verschil van inzicht' is ontstaan met de CDA-fractie over uiteenlopende onderwerpen. "Jarenlang heb ik mij met hart en ziel ingezet voor een sterker en mooier Westland. Helaas heb ik moeten constateren dat er te veel verschil van inzicht is tussen de fractie van CDA Westland en mijzelf over de te varen koers."

Update 15.30 uur
Zwinkels laat desgevraagd weten dat de verschillen vooral zitten in de tuinbouwonderwerpen. Denk hierbij aan de tijdelijke arbeidsmigrantenhuisvesting. Zwinkels heeft er altijd voor gepleit om dat niet bij de tuinders zelf te laten plaatsvinden om situaties als uitbuiting te voorkomen. Het CDA zou daar inmiddels anders over denken.

Fractievoorzitter Jenny Vermeer wil niets meer kwijt dan dat het een hele verdrietige dag voor CDA Westland is. Ook de voorzitter van CDA Westland, Frits Zwinkels, kon er niet veel meer over zeggen.

Reactie van burgemeester Bouke Arends: "Met waardering voor enthousiasme en betrokkenheid waarmee Karin Zwinkels invulling heeft gegeven aan wethouderschap, kennis genomen van haar ontslag. Wethouderschap is vaak mooi maar politieke vak kent ook minder mooie kanten. Wens Karin van harte mooie nieuwe uitdagingen toe."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS