Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Cel- en werkstraf voor witwassende broers

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 13 november 2019 15:06

Foto: Archief WOS Media 5


De rechtbank in Den Haag heeft een 34-jarige Naaldwijker woensdag veroordeeld tot een half jaar celstraf voor het witwassen van in totaal 118.000 euro. Zijn 37-jarige broer krijgt een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. De uitspraak is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Het bedrag bleek later (via computermisbruik) gestolen van een Duitse fabrikant van brouwerij-apparatuur. Hoewel er geen bewijs is dat de broers achter de diefstal zitten, hebben ze zich wel schuldig gemaakt aan witwassen. Het geld werd namelijk in eerste instantie gestort op de bankrekening van het bedrijf van de hoofdverdachte. Een groot deel van het geld (95.000 euro) werd daarna overgemaakt naar de rekening van de broer.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS