Archief
Schermafdruk uitzending Opgelicht

Schermafdruk uitzending Opgelicht

Celstraf geëist voor fraude met huurcontracten

De officier van justitie in Amsterdam heeft donderdag een celstraf van 15 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk, geëist tegen een 24-jarige Lierenaar. De man wordt verdacht van fraude met huurcontracten in zeker twintig verschillende gemeenten.

De Westlander zou via een website inschrijfadressen met valse huurcontracten te koop hebben aangeboden. Met deze contracten konden zijn klanten zich bij de gemeente inschrijven en zo bijvoorbeeld reisdocumenten aanvragen. Maar de aanvrager woont niet op dat adres.

De zaak kwam begin vorig jaar aan het rollen via een uitzending van het AVROTROS-programma Opgelicht?!. Het dossier dat de tv-makers opbouwden werd daarna overhandigd aan de politie. De Amsterdamse politie deed vervolgens onderzoek, in samenwerking met de rechercheteams van Rotterdam en Den Haag.

Volgens de officier van justitie blijkt uit dat onderzoek dat de Lierenaar zich daadwerkelijk heeft beziggehouden met de verkoop van valse huurcontracten. Hij rekende daar gemiddeld 300 euro voor. In een aparte zitting zal het Openbaar Ministerie dit later proberen terug te vorderen.

Het OM rekent de verdachte de feiten zwaar aan, temeer omdat hij in 2015 ook al werd veroordeeld voor brandstichting van zijn toenmalige restaurant in de Goudenregenstraat in Den Haag.

De Amsterdamse rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Categorieen:
De Lier Westland 112