Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Celstraf geëist voor fraude met huurcontracten

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 3 januari 2019 13:43

Foto: Schermafdruk uitzending Opgelicht


De officier van justitie in Amsterdam heeft donderdag een celstraf van 15 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk, geëist tegen een 24-jarige Lierenaar. De man wordt verdacht van fraude met huurcontracten in zeker twintig verschillende gemeenten.

De Westlander zou via een website inschrijfadressen met valse huurcontracten te koop hebben aangeboden. Met deze contracten konden zijn klanten zich bij de gemeente inschrijven en zo bijvoorbeeld reisdocumenten aanvragen. Maar de aanvrager woont niet op dat adres.


De zaak kwam begin vorig jaar aan het rollen via een uitzending van het AVROTROS-programma Opgelicht?!. Het dossier dat de tv-makers opbouwden werd daarna overhandigd aan de politie. De Amsterdamse politie deed vervolgens onderzoek, in samenwerking met de rechercheteams van Rotterdam en Den Haag.

Volgens de officier van justitie blijkt uit dat onderzoek dat de Lierenaar zich daadwerkelijk heeft beziggehouden met de verkoop van valse huurcontracten. Hij rekende daar gemiddeld 300 euro voor. In een aparte zitting zal het Openbaar Ministerie dit later proberen terug te vorderen.

Het OM rekent de verdachte de feiten zwaar aan, temeer omdat hij in 2015 ook al werd veroordeeld voor brandstichting van zijn toenmalige restaurant in de Goudenregenstraat in Den Haag.

De Amsterdamse rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS