Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Celstraf voor cocaïnebezit in woning Ververij

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 6 september 2019 15:05

Foto: Handhaving Maassluis 1


Twee van de drie mannen die eerder dit jaar zijn aangehouden in een woning aan de Ververij in Maassluis, krijgen een celstraf van vier weken. Dat heeft de politierechter in Rotterdam vrijdag besloten.

De politie deed op 18 juni een inval in het pand, na meldingen uit de buurt van overlast en dealen. In de woning vonden agenten, naast de drie mannen, 33 gram cocaïne een stroomstootwapen en een airsoftwapen.

Wapenbezit kon bij de drie mannen echter niet worden bewezen, zo oordeelde de politierechter. Twee mannen van 21 en 32 jaar zijn wel veroordeeld voor bezit van 24 gram cocaïne en moeten dus vier weken zitten, met aftrek van voorarrest. De 22-jarige man kreeg een celstraf van 3 dagen opgelegd voor bezit van 9 gram coke, maar omdat zijn voorarrest daar vanaf gaat, is hij feitelijk een vrij man.

Overigens werd deze week duidelijk dat de woning aan de Ververij weer wordt bewoond door de oude huurder. Dit terwijl burgemeester Edo Haan hem er had uitgezet. Of de huurder een van deze drie mannen is en zo ja, welke, is in verband met privacywetgeving niet duidelijk. Verhuurder Vestia heeft het contract ontbonden en is een juridische procedure gestart.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS