Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Celstraffen geëist voor diefstal zakken geld

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 11 juli 2019 16:06

Foto: Dennis van Schie 2


Het Openbaar Ministerie heeft donderdag celstraffen van respectievelijk 20 en 24 maanden geëist tegen twee mannen van 24 en 25 uit Schiedam en Vlaardingen. Het tweetal wordt verdacht van de diefstal van zakken geld uit een geldwagen bij ING in Naaldwijk.

In april 2018 maakten zij op klaarlichte dag aan de Stokdijkkade ongeveer 150.000 euro buit. De politie meldde destijds dat de geldzakken tijdens een onbewaakt ogenblik werden gestolen. Op camerabeelden is volgens het OM te zien hoe iemand zich tussen de muur en de geldwagen wurmt en het daarna met drie geldzakken op een lopen zet. Die had hij via het luik uit de geldwagen gegrist. Hij stapt bij iemand in de auto en dan zijn ze ervandoor.


Omdat een getuige zich het kenteken van de auto kon herinneren, konden de twee binnen drie kwartier in Schiedam worden aangehouden.

In oktober 2017 flikten ze eenzelfde kunstje bij een vestiging van Rabobank in het Brabantse Rijsbergen, daar namen ze 90.000 euro mee. Daar staat volgens de officier vast dat een medewerker van de geldwagen ze heeft geholpen. 

De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS