Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Cem Laçin (SP) stelt Kamervragen over Hoekse Lijn

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 27 januari 2020 15:27

Foto: Het Kamerlid was maandag toevallig op werkbezoek bij vervoerder RET


Tweede Kamerlid Cem Laçin van de SP heeft Kamervragen gesteld aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) over de ombouw van de Hoekse Lijn naar metroverbinding. Aanleiding voor die vragen is de reconstructie van onderzoekscollectief Spit in opdracht van de WOS, Schie, Open Rotterdam en Vers Beton.

Uit die reconstructie blijkt dat de ombouw veel meer kost dan tot nu toe bekend is. Dankzij een kostenoverschrijding van 175 miljoen euro loopt de eindafrekening op tot bijna 500 miljoen euro. De gemeente Rotterdam ontkent dit overigens en spreekt van een overschrijding van 90 miljoen euro.

Laçin wil graag een reactie van Van Nieuwenhuizen op de onderzoeksjournalistieke productie. Ook wil hij weten of het voor volksvertegenwoordigers mogelijk is geweest om in het project in te grijpen, bij te stellen of het te stoppen.

De SP'er wil ook meer weten over afspraken rond schadevergoedingen met overslagbedrijf Vopak, nu blijkt dat ze nog steeds niet met goederentreinen over het spoor kunnen. En hij pleit ervoor dat alle rapporten over de ombouw inzichtelijk worden gemaakt.


Verder wil het Kamerlid duidelijk hebben of er bezuinigingen op het overige openbaar vervoer in het gebied van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben plaatsgevonden, vanwege de opgelopen kosten voor de ombouw van de Hoekse Lijn.

Vorige week werden er ook al schriftelijke vragen gesteld door gemeenteraadsfracties in Rotterdam aan de verantwoordelijk wethouder.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS