Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Centrum Maasdijk toe aan nieuwe impuls

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 28 oktober 2019 15:05


Het centrum van Maasdijk is toe aan een nieuwe impuls. Dat vinden de vertegenwoordigers van het Kern Overleg Maasdijk (KOM). In dit orgaan zijn alle belanghebbende organisaties en verenigingen uit het dorp betrokken. Het idee is om van de twee winkelpleinen er één te maken voor winkels en de ander in te richten voor starters op de woningmarkt.

Op het Oranjeplein is op dit moment al leegstand en een drogisterijketen stopt aan het einde van dit jaar, omdat de huur niet meer is op te brengen. "We zouden graag proberen om er een lagere huur voor te krijgen, die meer voldoet aan de tegenwoordige tijd. Geen vaste huur, maar een die afhankelijk is van de opbrengst", zegt voorzitter Aad Kester van het KOM.

Nu zijn er winkels op het Oranjeplein én het Cornelis Houtmanplein. Het idee is om bijvoorbeeld de pizzeria op het Cornelis Houtmanplein, waar eveneens leegstand is, te verplaatsen naar het Oranjeplein om zo plaats te maken voor starterswoningen. "Het voorziet ook in de behoefte. Misschien dat we daar een mooi plan voor kunnen maken."


Om de plannen te laten werken, moet nog wel het een en ander veranderen. Zo moet de weg naar het Oranjeplein verkeersvriendelijker worden. Kester: "De weg is te smal en auto's parkeren langs de straat. Voor mensen die hier komen is het bijna ondoenlijk en bijna-ongelukken komen dagelijks voor. Daardoor durven mensen hier niet meer naartoe te komen." Daarnaast moet de brede stoep plaatsmaken voor parkeerplaatsen, zodat het meer een plein als het Naaldwijkse Wilhelminaplein wordt.

De gemeente heeft geen geld om aan de wensen van de Maasdijkers te voldoen, maar Kester geeft niet op. Donderdag zitten de Maasdijkers weer met het college om de tafel. "De gemeenschap verdient het om dit plan goed voor elkaar te krijgen."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS