Archief
De winnende boot van dit jaar uit Honselersdijk -Archief WOS

De winnende boot van dit jaar uit Honselersdijk -Archief WOS

ChristenUnie-SGP heeft bezwaar tegen nieuwe opzet Varend Corso

De fractie van ChristenUnie-SGP Westland heeft vragen gesteld naar aanleiding van de nieuwe opzet van het Varend Corso. De uitbreiding van drie naar vier dagen, stuit bij de partij op 'principiële bezwaren'.

Eind augustus maakte het bestuur van de Stichting Varend Corso Westland bekend dat het Varend Corso volgend jaar haar route uitbreidt naar Den Haag, waardoor het jaarlijkse evenement één dag langer duurt. De traditiegetrouwe zaterdagse Westlanddag verplaatst daardoor ook van zaterdag naar de zondag.

En dat laatste stuit de christelijke partij tegen de borst. Zeker omdat de voorzitter van het corso in 2017 heeft beloofd - toen de 'Haagse dag' uiteindelijk niet doorging en verplaatst werd naar 2020 - dat de Westlanddag op zaterdag sowieso behouden blijft.

Daarom wil de fractie weten of de gemeente al subsidie voor het corso heeft toegezegd en zo ja, deze dan te heroverwegen. Daarnaast vraagt ChristenUnie-SGP het college dringend om met het stichtingsbestuur in gesprek te gaan om de Westlanddag toch op zaterdag te handhaven.

Categorieen:
Westland Politiek