Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Code oranje: KNMI waarschuwt voor zuidwesterstorm

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zaterdag 8 februari 2020 13:49

Foto: archief WOS


Nederland zet zich schrap voor storm Ciara. Vanaf zondagavond 19.00 uur is in Zuid-Holland code oranje van kracht vanwege zeer zware windstoten. Eerder op de dag kan het ook al flink tekeer gaan met harde wind en veel regen.

Vanaf de ochtend en de eerste helft van zondagmiddag zijn er windstoten tot 100 kilometer per uur mogelijk. In de loop van de middag neemt de wind verder toe en kunnen windstoten uitschieten tot 120 kilometer per uur. Vooral tijdens een passage van een lijn met actieve buien is het oppassen geblazen.

Later op zondagavond en in de nacht naar maandag verdwijnen de zeer zware windstoten, maar de harde wind houdt waarschijnlijk nog een groot deel van maandag aan.

Update 14.55 uur: 
Vanwege de naderende storm worden op het strand van Hoek van Holland containers geplaatst, om achterliggende paviljoens te beschermen. De containers staan bij strandtent 2 Seasons Beach en bij Villa on the Beach.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS