Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

College Maassluis roept horeca op om toiletten open te stellen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 5 oktober 2018 11:51

Foto: Signbiblio


De toiletten van bijvoorbeeld horecagelegenheden in de binnenstad van Maassluis zouden openbaar toegankelijk moeten zijn. Dat vindt het Maassluise college van burgemeester en wethouders, zo blijkt uit de beantwoording van vragen van de Verenigde Senioren Partij (VSP). Die fractie pleit al jaren voor een openbaar toilet in het stadshart, maar het college ziet meer in het overtuigen van ondernemers om hun toilet voor iedereen zonder kosten toegankelijk te maken.

Daarbij kan men volgens het college gebruik gaan maken van de app 'HogeNood' waarbij winkelend publiek makkelijk kan zien waar men gratis naar het toilet kan. De VSP wilde ook weten of er financiering mogelijk was voor een openbaar toilet vanuit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, maar volgens het college is dat niet het geval. In buurgemeente Westland is wel geld vanuit de gemeentelijke begroting gereserveerd voor het maken van openbare toiletten in Naaldwijk en 's-Gravenzande.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS