Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

College Midden-Delfland blij met snelheidsverlaging

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 13 november 2019 17:30


Het college van B en W van Midden-Delfland is bij met de snelheidsverlaging van 120 en 130 naar 100 kilometer per uur op de Nederlandse snelwegen. Woensdagochtend werd bekend dat die aanpassing op alle rijkswegen wordt gedaan, om zo de uitstoot van stikstof en te reduceren.

Ook op de A20 tussen Coldenhoven en Vlaardingen-West is dit dus het geval. Wethouder Hans Horlings pleit hier al jaren voor. Ten eerste omdat het snelheidsverschil tussen vrachtwagens en personenauto's gevaarlijke situaties kan creëren. "Daarnaast zijn de op- en afritten bij Maasland veel te kort voor zo'n hoge snelheid. Dus het verkeer dat de snelweg op- en afkomt heeft nauwelijks tijd om af te remmen voor de rotonde beneden en om snelheid te maken bij het invoegen op de snelweg."

Naast veiligheid was ook geluidsoverlast ter hoogte van Maasland voor Horlings een aanleiding om in 2016 een rechtszaak aan te spannen om de snelheid omlaag te krijgen. Destijds werd dat beroep door de rechtbank ongegrond verklaard. 

Overigens is het tussen 19.00 en 06.00 uur nog wel toegestaan om 130 kilometer per uur te rijden op de A20. Hoe lang deze regeling geldt is nog niet duidelijk, premier Mark Rutte kan daar nog geen uitspraak over doen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS