Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

College ziet optische illusies op de weg niet zitten

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zondag 3 december 2017 21:51

Foto: Facebook Vegamlun GH


Het Maassluise college van b en w ziet eigenlijk geen mogelijkheden voor het terugdringen van de snelheid van verkeersdeelnemers door het aanbrengen van optische illusies op wegen. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van het CDA. Wel komt er een zebrapad op de Albert Schweitzerdreef ter hoogte van het MSV'71-terrein.

Het nieuwe zebrapad zou volgend jaar gerealiseerd moeten worden, zo schrijft het college. Verder sluit b en w niet uit dat innovatieve concepten die de verkeersveiligheid bevorderen in de nieuwe Wegenstructuurvisie aan de orde kunnen komen. Voorlopig is er voorgenomen om door te gaan met snelheidsmetingen op een aantal wegen waar wordt geklaagd over hoge snelheden.

Ook denken burgemeester en wethouders dat de breedte van de P.C. Hooftlaan en de Wagenstraat de mogelijkheid biedt om een groene middenberm te creƫren op de plaatsen waar geen uitwisseling plaatsvindt. "Dit vergroot de verkeersveiligheid en het wegbeeld blijft daarbij herkenbaar voor de gebruikers," aldus het college.


Overigens zijn er niet alleen in Maassluis vragen gesteld over optische illusies op de weg, om zo de verkeersveiligheid te vergroten. Ook in Westland zijn er dergelijke schriftelijke vragen ingediend bij het college.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS