Archief
Signbiblio

Signbiblio

Complete raad wil meer rookvrije omgevingen in Maassluis

Forum voor Maassluis wil dat er meer wordt gedaan aan rookvrije omgevingen in Maassluis. Daarom heeft de partij, samen met diverse andere partijen een motie ingediend met die strekking. De motie is dinsdagavond unaniem aangenomen en ook wethouder Corine Bronsveld liet weten het voorstel te ondersteunen.

In de motie wordt het college opgeroepen om Maassluis aan te laten sluiten bij het Nationaal Preventie Akkoord en het gesprek aan te gaan met maatschappelijke organisaties zoals kinderboerderijen, speeltuinen, het zwembad, sportverenigingen en scholen om hen te stimuleren om hun terreinen zo snel mogelijk rookvrij te maken.

Ook is het de bedoeling om in het regulier overleg met besturen en maatschappelijke organisaties het project 'Rookvrije Omgevingen' nadrukkelijk onder de aandacht te brengen en te onderzoeken of de Maassluise Sport en Recreatieraad en adviesraden hierin mede een rol zouden kunnen spelen.

Forum-fractievoorzitter Loek Molmans wilde overigens wel duidelijk maken dat de motie niet bedoeld is om verstokte rokers te pesten. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad voor het einde van het vierde kwartaal van dit jaar een terugkoppeling krijgt over wat het college met het voorstel heeft gedaan.

Categorieen:
Maassluis Politiek