Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Complete raad wil meer rookvrije omgevingen in Maassluis

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 14 mei 2019 22:58

Foto: Signbiblio


Forum voor Maassluis wil dat er meer wordt gedaan aan rookvrije omgevingen in Maassluis. Daarom heeft de partij, samen met diverse andere partijen een motie ingediend met die strekking. De motie is dinsdagavond unaniem aangenomen en ook wethouder Corine Bronsveld liet weten het voorstel te ondersteunen.

In de motie wordt het college opgeroepen om Maassluis aan te laten sluiten bij het Nationaal Preventie Akkoord en het gesprek aan te gaan met maatschappelijke organisaties zoals kinderboerderijen, speeltuinen, het zwembad, sportverenigingen en scholen om hen te stimuleren om hun terreinen zo snel mogelijk rookvrij te maken.

Ook is het de bedoeling om in het regulier overleg met besturen en maatschappelijke organisaties het project 'Rookvrije Omgevingen' nadrukkelijk onder de aandacht te brengen en te onderzoeken of de Maassluise Sport en Recreatieraad en adviesraden hierin mede een rol zouden kunnen spelen.

Forum-fractievoorzitter Loek Molmans wilde overigens wel duidelijk maken dat de motie niet bedoeld is om verstokte rokers te pesten. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad voor het einde van het vierde kwartaal van dit jaar een terugkoppeling krijgt over wat het college met het voorstel heeft gedaan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS