Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Concert Ralph Rousseau Op Hodenpijl

zo 11 feb
Concert Ralph Rousseau Op Hodenpijl

Op zondag 11 februari speelt Edissonwinnaar Ralph Rousseau het muziekstuk A meditation van componist Tobias Hume Op Hodenpijl in Schipluiden. In het stuk komen meditatie en klassieke muziek samen.

Ralph Rousseau groeide razendsnel uit tot de meest prominente Nederlandse ambassadeur van het zevensnarige instrument, de Viola da Gamba. Zijn cd-opnames van bekende componisten als Marais en Bach werden internationaal bejubeld. Zijn CD  ‘Chansons d’amour’ werd bekroond met de Edison Klassiek Publieksprijs. Rousseau treedt momenteel ook op met voormalig presentator Ad Visser met het singer-songwriterprogramma Visser & Rousseau.
Het muziekstuk  A meditation werd gecomponeerd  in 1605 door componist Tobias Hume. Een stuk gemaakt voor de Viola da Gamba, een instrument waarvan moderne technieken laten zien dat het bij uitstek geschikt is om de menselijke hersengolven tot rust te “wiegen” met als resultaat een staat van rust en meditatie. Ralph Rousseau is niet alleen Neerlands bekendste ambassadeur van de viola da gamba en gepromoveerd natuurkundige, maar beoefent ook al 25 jaar dagelijks meditatie en t’ai chi. Tijdens dit concert laat hij al deze aspecten samenkomen met als resultaat ontspanning en een helder hoofd.
Het is mogelijk om het concert zittend op een stoel mee te maken of op een matje. Neem zelf een matje, deken of kussen mee.
 
Locatie: Op Hodenpijl, Rijksstraatweg 20/22, Schipluiden
Tijd: 12.00 uur
Prijs: € 15,-.
Kaarten via www.ophodenpijl.nl
 

za 18 aug
De Canadese organist André Knevel verzorgt op zaterdag18 augustus het derde concert in de serie...
za 18 aug
Organist Jan Jansen bespeelt op 18 augustus het monumentale Garrels-orgel in de Groote Kerk in de concertserie van...
zo 19 aug
Op zondag 19 augustus zal de viering in de H. Egbertuskerk in Hoek van Holland op accordeon begeleid worden door Daniel...
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS