Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Concert Ricciotti Ensemble op de Markt in Maassluis

zaterdag 27 juli 2019
Concert Ricciotti Ensemble op de Markt in Maassluis

Op uitnodiging van de organisatie van Jong Talent Concours Maassluis geeft op zaterdag 27 juli het Ricciotti Ensemble een concert op de Markt in Maassluis. Ricciotti onder leiding van Coen Stuit,  bestaat uit 42 jonge getalenteerde enthousiaste muzikanten.

Ricciotti maakt door deze zomer een tour naar het prachtige Georgië, een land met een zeer boeiende muziektraditie. Zij duikt daar het lokale leven in via optredens in vluchtelingenkampen, ziekenhuizen, op scholen en andere sociale instellingen. Solist voor deze tournee is de in Nederland wonende Georgische klarinettist Levan Tskhadadze. Hij is een klassiek geschoolde klarinetvirtuoos die zich als een vis in het water voelt in zowel klassiek westers repertoire als Georgische volksmuziek. Dit gecombineerd met zijn improvisatietalent maakt hem de ideale solist voor deze tour.

Een groot deel van het repertoire bestaat uit Georgische muziek. Klassieke werken van Beethoven, Handel, Tchaikovsky en Khachaturian worden gecombineerd met Georgische werken van onder andere Paliashvili, Tsintsadse en Lagidze.

Ook lichte muziek van bijvoorbeeld de bekende Georgische artiest Katie Melua komt aan bod. Om de verbinding tussen Nederland en Georgië te leggen, worden ook enkele Nederlandse composities gespeeld. Altvioliste Sunniva Skaug, eén van de prijswinnaars van Jong Talent Concours Maassluis 2019, mag als extra prijs in één werk samenwerken met het Ricciotti Ensemble. 

Locatie: Markt, Maassluis
Tijd: 14.00 uur
Toegang gratis

za 27 jul 2019
De band Yada Yada speelt op zaterdag 27 juli in Nederland 3 in Wateringen. Yada Yada heeft zich ontwikkeld tot de meest...
zo 28 jul 2019
Zondag 28 juli speelt de band Alanis tijdens Fort1881 Sunday Live in Hoek van Holland.
vr 02 aug 2019
Op vrijdag 2 juli wordt tijdens de Rijnmonddag van het Varend Corso in het centrum van Maassluis het Meezingspektakel...
za 17 aug 2019
Op zaterdag 17 augustus wordt het 4e concert in de serie Orgelconcerten 2019 op het Bätz-Witteorgel van de Hervormde...
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS