Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Conflict tussen expositiebouwer en Fort 1881

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 6 juni 2018 17:07

Foto: Bas Booister


Een conflict tussen expositiebouwer Ars Longa uit Amsterdam en Fort 1881 in Hoek van Holland is uitgemond in een rechtszaak. De expositiebouwer beweert dat Fort 1881 sinds 2015 niet betaalt, Fort 1881 bevestigt dat, maar stelt dat dit komt omdat Ars Longa geen goed product heeft afgeleverd.

Volgens Arthur Willemse van Ars Longa is dat onzin. "Wij gebruiken natuurlijk gewoon deugdelijk materiaal: PVC, aluminium, multiplex... Wij maken al jaren exposities. Maar klimatologische omstandigheden zijn natuurlijk zijn (= exploitant Jurgen Beumer - red.) probleem. Willemse overweegt de tentoonstelling weg te laten halen.

Willemse vindt dat het klimaat in het fort moet worden aangepast. "Het klimaat is heel belangrijk voor het monument, maar ook voor de museale collectie die daar gepresenteerd wordt." Volgens de expositiebouwer is het klimaat dramatisch achteruitgegaan, waarna er schimmel in het fort is uitgebroken.

Subsidies
Ook vraagt de uit Amsterdam afkomstige Willemse zich af of de tonnen aan subsidies die Fort 1881 heeft gekregen, wel daadwerkelijk goed besteed worden. De provincie Zuid-Holland is een van de grootste subsidieverstrekkers en zegt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden.

De provincie heeft van exploitant Beumer verder te horen gekregen dat (her)financiering van het complex inmiddels geregeld is, waarmee de toekomst van (de museale functie van) het Fort 1881 gegarandeerd lijkt. Maar de gemeenteraadsfracties van de Partij voor de Dieren en de PvdA betwijfelen dat en hebben dan ook schriftelijke vragen gesteld over de kwestie.

Jurgen Beumer laat weten dat de financiën op orde zijn en dat hij de rechterlijke uitspraak met vertrouwen tegemoet ziet. In de nabije toekomst komt Fort 1881 met nieuwe plannen rond het historisch belangrijke gebouw.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS