Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Constructeur meteen opgetrommeld bij afbrokkelende balkons

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 13 juni 2018 13:43

Foto: Bas Booister


De gemeente Maassluis heeft direct gehandeld toen afgelopen weekend stukken beton naar beneden kwamen van balkons aan de Frans Halslaan. Niet alleen kwam de brandweer snel om de boel af te zetten en veilig te stellen, er is ook meteen een constructeur opgetrommeld om de veiligheid van de constructie te beoordelen. Dat bleek dinsdagavond na vragen van het CDA tijdens het actualiteitenhalfuur in de gemeenteraad.

Volgens wethouder Kuiper bleek al snel, dat er geen direct gevaar voor instorting is. Wel heeft Maasdelta voor de zekerheid hekken geplaatst, zodat er geen stukken van de balkons op voorbijgangers kunnen vallen. De woningcorporatie is weliswaar niet de eigenaar van het complex uit de jaren zestig, maar is wel een van de grotere verhuurders in het gebouw.

De kersverse wethouder constateerde maandagavond ook zelf, dat er verse reparaties zichtbaar zijn aan de balkons en zag ook roestvorming op het staal dat in het beton is verwerkt. "Als je dat kunt zien, is dat natuurlijk nooit een goede zaak, want de corrosie verzwakt het staal." 


De verenigingen van eigenaren (VVE) moeten zorgen voor een veilige situatie. De gemeente stuurt dan ook een brief naar de betrokken VVE's: "Om ervoor te zorgen dat als er reparaties plaatsvinden, dat die echt voldoende zijn en dat ze het niet met het een of het ander dichtsmeren", aldus Kuiper.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS