Archief

Contact met Avrotros over Westlandse filmpjes op Songfestival

De gemeente Westland neemt binnenkort contact op met omroep Avrotros. Aanleiding is de wens van D66 Westland om promotiefilmpjes van Songfestival-deelnemers te filmen in Westland.

Na de winst van Duncan Laurence op het Songfestival in Israël is Nederland volgend jaar gastheer. Het Songfestival 2020 moet volgens de omroep een visitekaartje worden van Nederlandse creativiteit en media-innovatie.

Volgens D66 een uitgelezen kans om aan de wereld te laten zien wat voor moois Westlands te bieden heeft en verwijst naar 1980. Toen was het Songfestival in Den Haag en werd Frankrijk geïntroduceerd met foto's, waarop de artiesten te zien waren in een tomatenkas.

Wethouder Karin Zwinkels noemt het voorstel van D66 'sympathiek'. "Wij nemen contact op met Avrotros om te kijken wat nodig is", zegt ze. Wel waarschuwt Zwinkels voor eventuele kosten.

Songfestival-goeroe en D66-steunraadslid Maxim van Ooijen: "Dit is een goede eerste stap, maar ik verwacht wel dat de wethouder er dan serieus mee aan de slag gaat. Volgend jaar moet de wereld zien dat Nederland meer te bieden heeft dan rondvaartboten en hunebedden, namelijk een innovatieve en duurzame glastuinbouwsector."

Van Ooijen vervolgt: "Dit jaar hebben meer dan 220 miljoen mensen via de televisie en YouTube gekeken naar het Songfestival. Sommige mensen doen wat lacherig over zo'n filmpje, maar deze reclamespot met zo veel kijkers in 225 landen en gebieden, dat is gewoon goud waard voor Westland."

Categorieen:
Westland Cultuur