Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Controle buurtpreventie: 10 procent fietsers Kwintsheul slecht verlicht

Door: Nelleke Arnout

Gepubliceerd op: zondag 18 november 2018 13:59

Foto: Twitter Wijkagent


Bij de jaarlijkse fietsverlichtingsactie van Buurtpreventie Kwintsheul vrijdagavond bleek tien procent van de gecontroleerde fietsers geen goede verlichting te hebben. Bij de controle op de Kerkstraat werden zo'n 150 fietsers gecheckt op licht; veertien fietsers waren niet of slecht verlicht.

De actie van de buurtpreventie werd ondersteund door de wijkagent en iemand van Team Handhaving. De slecht verlichte fietsers werden aangesproken op het risico dat zij hierdoor lopen, en gewezen op de boete van 55 euro die je ervoor kunt krijgen. De actie werd volgens Frits Berendse van de buurtpreventie positief ontvangen door de fietsers. 


Tijdens de controles bleek er het vaakst iets aan het achterlicht te schorten, "maar mensen vergeten het ook gewoon vaak aan te zetten", aldus Berendse. Ook viel het op dat verlichting voorop niet altijd zichtbaar was door een mand of bak op de fiets. Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS