Archief

Coronacrisis: online platform voor hulpbehoevende Westlanders

Westlanders die in de supermarkt misgrijpen of bijvoorbeeld oppas nodig hebben, kunnen hun hulpvragen kwijt op een speciale webpagina, die zondagochtend is gelanceerd. Het initiatief komt van Daniëlle Looije en haar vriend uit Monster. In Maassluis is zondagmiddag een soortgelijk platform opgezet.

"We willen mensen bereiken die niet meer de straat op durven", vertelt Looije. Maar ook regiogenoten die door hamstergedrag in de supermarkt op lege schappen stuiten, kunnen hun vraag kwijt. "De eerste mensen die hulp willen bieden hebben zich aangemeld", zegt Daniëlle. "Mocht je geen internet of Facebook hebben, maar wel een hulpvraag, dan kun je ook contact opnemen met Vitis Welzijn 0174 630 358, die helpen je dan verder."



Later deze zondag vindt opnieuw spoedoverleg plaats over de coronacrisis in Nederland. Verwacht wordt, dat het kabinet besluit om alle scholen dicht te houden. Mocht het zover komen, dan lees je dat op WOS.nl.

Klik hier voor de webpagina Coronahulp Westland

Klik hier voor de Facebookpagina Corona Durf te vragen/helpen Maassluis (eerst aanmelden op Facebook!)



Maatregelen

Het kabinet riep donderdag op om sociale contacten zoveel als mogelijk te verminderen. Verder moet je thuisblijven bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Bel pas met de huisarts als klachten verergeren.

Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.