Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Corrupte douanier Gerrit G. moet Staat miljoenen betalen

Door: Nelleke Arnout

Gepubliceerd op: vrijdag 30 november 2018 14:13

Foto: Archief WOS Media


Ex-douanier Gerrit G. uit 's-Gravenzande moet de Staat 3,5 miljoen euro betalen. Volgens de rechter heeft hij dat geld verdiend met drugshandel, schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Gerrit G. was betrokken bij meerdere drugstransporten in de Rotterdamse haven. Eerder al werd hij tot 14 jaar cel veroordeeld. 


De Westlander werkte 35 jaar bij de douane. Hij was daar van 2009 tot 2015 betrokken bij het doorlaten van containers. Volgens het OM heeft hij zo duizenden kilo's coca├»ne binnengesmokkeld door te voorkomen dat binnenkomende containers ge├»nspecteerd zouden worden. Daarmee zou G. 3,5 miljoen euro hebben verdiend. 

Uiteindelijk liep hij in 2015 tegen de lamp, bij de controle van een Braziliaans containerschip. Drie medeverdachten kregen straffen van tien, vier en drie jaar cel opgelegd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS