Archief
De winnende boot van dit jaar uit Honselersdijk -Archief WOS

De winnende boot van dit jaar uit Honselersdijk -Archief WOS

Corso heeft eerste twintig deelnemers

De kop van het Varend Corso Westland 2020 is er af. Tijdens de zogeheten startbijeenkomst in Kwintsheul zijn dinsdagavond de eerste twintig titels van de botenparade vergeven.

De bijeenkomst omvatte onder meer een goochelshow en toneel-, zang- en dansoptredens. "We wilden het thema Showtime zo goed mogelijk neerzetten", vertelt artistiek coördinator Hans Hoogerwerf. De corsodeelnemers konden zich vervolgens inschrijven op zestig titels: van musicals, tot muziek in het algemeen en films. "Er hebben zich nu al twintig deelnemers ingeschreven, geweldig", aldus Hoogerwerf.

Dag extra

Het was ook de eerste bijeenkomst sinds bekend is geworden dat het corso volgend jaar vier dagen duurt én ook door de grachten van Den Haag vaart. "Er is één schipper geweest die heeft gezegd: 'Dat ga ik niet doen', zegt Hoogerwerf. "Maar de meeste reacties zijn positief. Natuurlijk vragen we veel van de mensen. Ze moeten een extra dagje vrij nemen van hun werk, maar ik heb wel het idee dat mensen snappen dat er wat moest gebeuren, wil het Varend Corso toekomst hebben."

Extra toeschouwers

Juanita van Dooremaal, arrangeur van de dit jaar favoriete boot uit Honselersdijk, verwacht dat het corso volgend jaar wel iets zwaarder wordt. "Het betekent dat je boot een extra dag mooi moet blijven voor de mensen aan de kant. Dat vraagt om meer verzorging."

Het extra rondje door Den Haag wordt door de aanwezige deelnemers vooral toegejuicht. "Dat betekent extra toeschouwers", reageert Geurt Stellaard van de boot uit kern De Lier. "Westlanders vinden veranderingen meestal nooit zo heel erg leuk, maar ik denk dat deze wel heel erg goed is voor het corso", veronderstelt hij.

Knallen

De organisatie hoopt vooral dat het thema Showtime zo goed mogelijk wordt uitgewerkt. "We hopen echt dat elke boot iets overbrengt, iets 'showt' naar het publiek toe", zegt Hoogerwerf. "We willen dat het corso gaat knallen!"