Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst gaat wederom naar de rechter

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 29 november 2018 13:27

Foto: Kwekers in de Kunst


Cultuurorganisatie Kwekers in de Kunst gaat naar de rechter om de gemeente Westland alsnog te bewegen tot het betalen van de overige 60.000 euro waar ze volgens haar recht op heeft. Sjaak van der Tak heeft aan het einde van zijn burgemeesterschap 100.000 euro toegezegd, waarvan destijds zelfs al 40.000 is overgemaakt. De gemeenteraad van Westland was hiervan niet op de hoogte en eist dat het bedrag terugkomt, maar Kwekers in de Kunst heeft aangegeven dat absoluut niet te willen doen.

"Nu de gemeente eindelijk een besluit heeft genomen, gaan we weer naar de rechter. Die zal een uitspraak doen of zal besluiten dat er getuigen moeten worden gehoord", stelt René Mendel, penningmeester van Kwekers in de Kunst.


Eerder zagen de twee partijen elkaar ook al in de rechtbank, maar deed de rechter geen uitspraak omdat de gemeente nog geen definitief besluit had genomen. Nu dat afgelopen dinsdag wel is gebeurd, kan de rechter volgens Mendel wel een uitspraak doen.

Overigens is dit niet de enige zaak die speelt tussen de gemeente en de cultuurorganisatie. Kwekers in de Kunst heeft aangifte gedaan omdat de gemeente tegen de wil van de Kwekers het e-mailverkeer tussen het gemeentebestuur en de kunstinstelling heeft vrijgegeven. Het Openbaar Ministerie is nog met die zaak bezig, zo laat Mendel desgevraagd weten.

Donderdagmiddag om 16.15 uur vertelt René Mendel meer over de kwestie in de Dwars door de Regioshow op WOS Radio.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS