Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

D66: Kan het licht uit in gemeentehuis?

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 4 februari 2019 14:31

Foto: WOS Media


D66 Westland vraagt zich af of de nachtelijke verlichting in het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk en het gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad wel het beeld schetst van een energiezuinige gemeente. De fractie wil daarom van het college van B en W weten wat de reden is om in de twee gebouwen de hele nacht alle lampen te laten branden en op welke termijn de lampen worden gedimd.

Sinds de opening van de gemeentehuizen in 2017 staan de gebouwen er 's nachts 'wel enorm stralend bij'. D66 gaat ervan uit dat het om energiezuinige LED-verlichting gaat, maar heeft toch de indruk dat er aardig wat stroom wordt verkwist op tijden dat er niemand in het gemeentehuis is.

"Een enkel lampje bij nooduitgangen of als beveiliging tegen inbraak valt nog te begrijpen, maar een enorme lichtbak aan de Verdilaan en de Laan van de Glazen Stad is toch te veel van het goede", aldus D66.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS