Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

D66 twijfelt aan rapporten over bodemdaling nabij Maassluis

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 14 mei 2019 12:47


D66 Maassluis ziet de toekomstige gaswinning nabij Maassluis met lede ogen aan en heeft weinig vertrouwen in eerder opgestelde rapporten over de mogelijke bodemdaling in de omgeving. Reden daarvoor is dat dezelfde instanties ook rapporten hebben opgesteld voor Groningen, waaruit bleek dat de bodemdaling wel mee zou vallen. Het tegendeel bleek echter waar. De partij stelt daarom schriftelijke vragen.

Zo willen de democraten van het college van burgemeester en wethouders weten waarom de gemeente akkoord is gegaan met gaswinning in en om de stad en waarom het college denkt dat men blind kan varen op de rapporten. "Zou het niet verstandig zijn om alsnog een second opinion naar de gevolgen voor Maassluis te laten doen?", vraagt de partij zich af.

Ook wil D66 weten waarom het college een bodemdaling van 2 tot 6 centimeter acceptabel vindt en of er wel inzicht is in eventuele financiële consequenties voor de gemeente, haar inwoners en de bedrijven op het moment dat er verzakkingen of scheurvorming plaatsvindt: "Waar kunnen deze kosten verhaald worden?" De partij denkt bijvoorbeeld aan de reparatie van leidingen en het ophogen van wegen.

De eenmansfractie wil ook weten waarom er niet samen is opgetrokken met de gemeente Midden-Delfland, die wel in protest is gegaan tegen het gaswinningsbesluit. D66 vindt verder dat het geld dat geïnvesteerd wordt in gaswinning beter in alternatieve warmtebronnen gestoken zou kunnen worden. De partij vraagt zich of de gaswinningslocatie Gaag-Monster niet beter kan worden afgebouwd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS