Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

D66 Westland wil basisschool in nieuwbouwwijk Hoogeland

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 15 december 2017 14:05

Foto: Google Streetview


D66 Westland wil dat er een basisschool komt in de nieuwbouwwijk Hoogeland in Naaldwijk. Volgens de fractie zijn huidige basisscholen in Naaldwijk niet evenredig verdeeld binnen de bebouwde kom. De partij heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.

De democraten willen weten waarom er geen basisschool in de wijk gepland staat en welke mogelijkheden het college ziet om er alsnog een neer te zetten. Wanneer een nieuwe school in de wijk niet mogelijk is, hoe gaat het college er dan voor zorgen dat kinderen veilig een school buiten de wijk kunnen bereiken, zo wil D66 weten.

De fractie wil ook weten hoe het college ervoor gaat zorgen dat het aanbod van basisscholen aansluit bij de
demografische ontwikkelingen binnen de gemeente en met name binnen de nieuwbouwwijken. De partij komt ook nog met een eigen idee, waarvan ze willen weten hoe het college erover denkt, namelijk tijdelijke schoolwoningen.

D66 is niet de eerste partij die zich zorgen maakt om de verdeling van basisscholen in de regio. GroenLinks en de VVD wilden eerder dit jaar weten of het mogelijk is om voor een basisschool te zorgen in nieuwbouwwijk Monster-Noord.

In oktober werd bekend dat in het Uitvoeringsprogramma Onderwijshuisvesting 2018-2021 wel enige rekening wordt gehouden met nieuwe wijken. In Naaldwijk zijn uitbreiding van de Regenboog, de Joannesschool en de   Strandwacht voorzien.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS