Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

D66 wil aansluiting op warmtenet

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: dinsdag 12 februari 2019 08:37

Foto: restwarmte uit Botlek


D66 Maassluis vraagt zich af of de stad zich gaat hardmaken voor aansluiting op het warmtenet van restwarmte uit Rotterdam.

Binnenkort zal in overleg met diverse overheden en het bedrijfsleven het restwarmtenet worden uitgebreid. Zo zal de restwarmte van de industrie uit het Botlekgebied, die als restproduct overblijft, naar een nieuw aan te leggen warmteleiding worden afgevoerd. Dit biedt kans om circa 22.000 huishoudens te verwarmen.

Het is een mooie kans voor Maassluis om hierop aan te sluiten zo vinden de democraten. Nieuwe woonwijken de Kade, Sluispolder, het Wilgenrijk en toekomstige nieuwbouw zouden op het warmtenet kunnen worden aangesloten of er zouden tenminste voorzieningen kunnen worden getroffen om dit op korte termijn te verwezenlijken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS