Henny Zwinkels groepsfoto Quintus en Nantes

Dames Quintus uitgeschakeld in Europa

De dames van Quintus zijn uitgeschakeld in de EHF cup. De tweede ronde was het eindstation voor de Heulse formatie. Nadat gisterenavond de eerste ontmoeting tegen Nantes Atlantique Handball verloren ging (30-21), werd de return eveneens verloren. De Franse ploeg won met duidelijk verschil 36-18.

Net als gisteren bleek Nantes effectiever dan de Heulse formatie. Bij de Fransen werd in totaal 72 procent van de schoten omgezet in een doelpunt, waar Quintus net iets meer dan 1 op de 3 aanvallen doelpuntrijk afrondde (35%).

Jette van Ingen opende nog wel de score, waarna Nantes tien minuten op een 9-3 voorsprong stond. In het verdere verloop van de eerste helft bouwde Nantes de voorsprong uit naar een marge van 11 treffers bij rust: 24-13. Ondanks het verschil had Quintus zich van een goede kant laten zien door een aantal steals en mooie doelpunten. Bij een efficiƫntere afronding had de stand dragelijker geweest.

Het niveau in de tweede helft zakte weg. Toch had Quintus nog voldoende mogelijkheden om tot score te komen, helaas werden de kansen wederom niet in doelpunten omgezet. De Heulse ploeg kwam maar tot vijf treffers. Nantes won de wedstrijd met 36-18.

Keepster Esther de Vos liet in haar 28ste Europese wedstrijd haar eerste doelpunt aantekenen. Bij de stand 35-17 gooide zij de laatste Heulse treffer achter de keepster van Nantes. Nicole van Meteren speelde haar 25ste wedstrijd. Lisanne Kruijswijk trof voor de eerste keer vier keer doel in een Europese wedstrijd. Esmee Martens schroefde haar totaal op naar 30 treffers in 22 optredens.

Doelpuntenmakers: Lisanne Kruijswijk (4), Esmee Martens (3), Iris van Aalst (3), Angelique van Duijvenbode (3), Dorien van Wissen (2), Esther de Vos (1), Jette van Ingen (1) en Nicole van Meteren.